Dit heb je nodig:
- 4 volkoren wraps
- 600 g zoete aardappelen
- 600 g sperziebonen
- 400 g kipfilet
- 4 eieren
- 1 ui
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 2 el Garam Masala kruiden
- 1 el olijfolie
- 100-150 ml water
- zout en peper naar smaak
- 1/2 dessertlepel Loivtran® p.p.
Verder nodig:
- hapjespan
- koekenpan
- steelpan
- snijplank
- knoflookpers
Zo maak je het:
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit.
- Snijd de kipfilet in blokjes (op een andere snijplank en direct schoonmaken ivm salmonella!)
- Verhit de olie in de pan en zet het vuur laag. Fruit nu de ui tot deze glazig is. Voeg dan de knoflook en de Garam Massala toe. Zorg dat het niet verbrandt, want anders wordt de smaak bitter.
- Zet het vuur wat hoger en bak de kipfilet in een paar minuten goudbruin. Voeg de zoete aardappels toe en 100 ml water. Breng het geheel aan de kook.
- Snijd de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper dan in ringetjes en vergeet niet je handen daarna te wassen. Voeg de helft van de peper toe aan de pan en laat het 10 minuten mee pruttelen.
- Proef of het pitting genoeg is. Zo niet, voeg dan de andere helft van de rode peper toe.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Voeg de sperziebonen toe en kook ze mee tot ze beetgaar zijn.
- Breng wat water aan de kook in de steelpan en kook de eieren in 6 minuten hard. Spoel de eieren onder koud water af en pel ze.
- Verwarm de volkoren wraps in 1 minuut per kant in een droge koekenpan of piep ze op in een magnetron.
- Leg iedere wrap op een bord en verdeel het kipmengsel uit de hapjespan. Halveer de eieren en garneer de borden met 2 halve eieren per bord.
- Schenk tenslotte 1/2 dessertlepel Lovitran® over de Roti.
Eet smakelijk! Recept voor 4 personen