Je hebt nodig:
- een halve komkommer, gewassen
- 2 teentjes knoflook
- 250 g magere kwark
- bosje dille, fijngeknipt
- handje peterselie, fijn gesneden
- citroensap
- zout en peper naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- rasp
- zeef
- knoflookpers
- kommetje
Zo maak je het:
- Rasp de gewassen komkommer boven een zeef en laat het goed uitlekken. Gebruik de bolle kant van een lepel om het aan te drukken en het proces wat te versnellen.
- Pers de teentjes knoflook door de knoflookpers in een kommetje. Of hak ze zo fijn mogelijk.
- Roer alle ingrediënten door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Garneer het schaaltje met een handje fijn gesneden peterselie.
- Schenk voor het opdienen een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over het schaaltje.
Voor 4 personen. Circa 350 g