Boodschappenlijstje:
1 kg inktvisringen (diepvries)
1 ui, gesnipperd
500 g doperwten (diepvries of vers gedopt)
500 g tuinbonen gedoptl
150 g peultjes
1 artisjok of een potje artisjokharten
1 citroen
zeezout en grofgemalen zwarte peper
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
scheut olijfolie
Erbij: lekkere vers gebakken friet
Verder nodig:
grote schaal
frituurpan
Bereiding:
Dop en blancheer de doperwten en tuinbonen, afzonderlijk van elkaar. In ca. 2/3 minuten koken zijn ze beetgaar. Afgieten en spoelen met ijskoud water en laten lekken in een vergiet.
Blancheer de peultjes kort tot ze beetgaar zijn. Afgieten en spoelen met ijskoud water, uitlekken in een vergiet.
Snijd de steel van de artisjok. Kook de artisjok in 25 minuten gaar. Laat ‘m afkoelen en verwijder daarna de blaadjes en het ‘hooi’ op de bodem. Snij de artisjokbodem in plakjes en vermeng direct met een beetje citroensap om verkleuring te voorkomen.
Gebruik je artisjokharten op olie, laat deze dan uitlekken.
Haal bij de grote tuinbonen het eerste vliesje er af, zodat ze mooi groen blijven. Meng de olijfolie, Lovitran, het zeezout en de vers gemalen peper tot een dressing. Voeg hier de gesnipperde ui aan toe. En voeg voor de smaak wat citroensap en rasp van de citroenschil toe.
Bak de inktvisringen in hete frituurolie tot ze goudbruin zijn. Laat het uitlekken op keukenpapier.
Meng in een grote schaal alle ingrediënten voor de salade met de dressing. Garneer de salade met een partje citroen en schenk een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over de salade uit.
Serveer op platte borden de inktvisringen met de salade en een part citroen. Voor het extra vakantiegevoel bak je er lekkere frieten bij!
Geschikt voor 4 personen