Boodschappenlijstje:
1 el olijfolie extra vergine
1 ui, gesnipperd
150 g geraspte pompoen of wortel
300 g gesneden boerenkool
480 g snijbiet, fijngesneden blad en steeltjes
1 teen knoflook
240 g ricotta
1 ei, losgeklopt
2 tl citroenrasp
handje fijngesneden peterselieblaadjes
25 g geraspte Parmezaanse kaas
ca 6 tot 8 vellen bladerdeeg (diepvries)
zeezout en grofgemalen zwarte peper
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
bakplaat
anti-aanbakpan
grote schaal
vel bakpapier
Bereiding:
Voeg in een anti-aanbakpan de olie toe en zet het vuur matig hoog. Bak de snijbietstelltjes en voeg al roerend de knoflook en pompoen toe. Bak het circa 3 minuten. Voeg dan de bladeren van de snijbiet toe en de boerenkool. Bak het tot het geheel geslonken is. Voeg het groentemengsel in een grote schaal.
Schep nu de ricotta, citroenrasp, peterselie, Parmezaanse kaas, zout en peper door het mengsel en laat het geheel in de koelkast afkoelen.
Verwarm de oven op 220 graden voor. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Snijd het bladerdeeg in 2 vellen ter grootte van iets meer dan een A5 (helft van een A4 papier). Leg deze op de bakplaat. Schep het groentemengsel langs de lange randen van de deegvellen. Bestrijk de andere lange kant met het losgeklopt ei en rol het deeg over de vulling op.
Snijd elke rol doormidden zodat je 4 rolletjes hebt. Leg de rolletjes op de naad op de bakplaat. Snijd de bovenkant met een scherp mes dwars in zodat je horizontale streepjes krijgt. Bestrijd de rolletjes met de rest van het ei
Bak in 25 minuten de rolletjes in de oven af of tot de bovenkant goudbruin is. Laat de rolletjes 30 minuten rusten op de bakplaat en schenk een halve dessertlepel Lovitran® p.p. Lovitran over de rolletjes uit. Garneer de rolletjes met lekker frisse veldsla, gegarneerd evt. met geroosterde amandelen. Bon appetit!
Geschikt voor 4 personen