Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Vakantierecept: Pad Thai

Vakantierecept: Pad Thai

    Boodschappenlijstje:

    Volkoren rijstnoedels (240 gram)
    4 stronkjes Paksoi
    2 grote wortels
    4 tl. sesamolie
    2 tenen verse knoflook, geperst
    4 cm. verse gember, fijngesneden
    5 el. tamari of soyasaus
    2 tl. tamarindepasta
    3 el. limoensap
    4 lente uitjes, in dunne ringetjes gesneden
    2 eieren, los geklopt
    125 g taugé
    4 el. cashewnoten, grof gehakt
    1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    Wokpan

    Bereiding:

    Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet ze af en laat ze ‘schrikken’ met een plens koud water. Giet weer af en laat de pan staan met de deksel erop.

    Was de Paksoi en snijd het kontje er af. Snijd vervolgens de paksoi in reepjes van ca 1 cm. Houd de stelen en bladeren apart. Maak dan de wortel schoon. Snijd deze in de lengte doormidden en dan in dunne reepjes van ca 2 mm (julienne).

    Verhit in de wok de sesamolie en fruit hier de knoflook en gember in. Doe de wortel erbij en de tamari, tamarinde en het limoensap. Laat dit 4 minuten bakken. Doe dan de steeltjes van de Paksoi erbij en laat dit nog 2 minuten roerbakken. Voeg tenslotte de Paksoi toe en de helft van de lente uitjes en bak nog een minuut al roerend door.

    Schep nu de volkoren noedels erdoorheen. Daarna mogen de losgeklopte eieren er door. Leg de deksel op de pan en laat de eieren in 1 minuut stollen. Roer ze daarna door de Pad Thai. Voeg de taugé toe en verwarm dit nog heel even, voor je het opdient.

    Maak de Pad Thai af door de rest van de lente uitjes toe te voegen en de cashewnootjes. Schenk een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over het gerecht uit.

    Geschikt voor 4 personen