Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Vakantierecept: Snelle Gazpacho uit Spanje

Vakantierecept: Snelle Gazpacho uit Spanje

    Boodschappenlijstje:

    1 pak tomatensap. Wij hebben 1 fles milde Tabasco tomatensap gebruikt
    1 ui, in vieren gedeeld
    1 komkommer
    2 teentjes knoflook
    2 tot 4 tomaten
    1 rode paprika
    1 gele paprika
    zakje Taco kruiden
    1 citroen
    zeezout en grofgemalen zwarte peper
    1 el Lovitran1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
    scheut olijfolie

    Erbij: lekker geroosterd stokbrood met aïoli

    Toevoeging voor non-vega’s: een Chorizo worst

    Verder nodig:

    een blender of staafmixer
    soep schaaltjes

    Bereiding:

    Vul de blender met de tomatensap. Als het heel warm is kun je er nog wat ijsblokjes aan toevoegen.

    Snijd de ui in vieren, de komkommer in stukken (evt. zaadlijsten verwijderen), de tomaten en paprika’s in delen en voeg dit toe aan de blenderkom.

    Pureer de knoflook en voeg dit toe aan de kom. Gebruik je een staafmixer? Neem dan een hoge kom of pan van ca. 2,5 liter. Meng en pureer de ingrediëntenënten. Bij de blender kun je op ‘soup’ mixen.

    Voeg het sap van een halve citroen toe aan het mengsel, evenals een klein beetje Taco kruiden (naar smaak) en zout en vers gemalen peper (naar smaak). Tenslotte een scheutje olijfolie en een halve dessertlepel Lovitran® p.p. toevoegen. Laat alles nog even door roeren.

    Wil je een ‘bite’? Neem dan een Chorizoworst en snijd deze in vieren en in plakjes. Voeg het toe aan het mengsel, maar mix het niet. Roer het met een pollepel door de soep.

    Schep met een soeplepel de soep uit de kom en verdeel dit over de schaaltjes. Lekker met tostado: geroosterd stokbrood met aïoli of olijfolie met wat peterselie, knoflook en bieslook gemengd.

    Disfrute de su comida! Eet smakelijk!

    Geschikt voor 4 personen