Boodschappenlijstje:
2 bollen Mozzarella
krop ijsbergsla, gewassen en in reepjes gesneden
beker cherrytomaatjes
1 komkommer
handje walnoten
125 g frambozen
scheutje balsamico azijn
zeezout en grofgemalen zwarte peper
21/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
scheut olijfolie
Erbij: lekker stokbrood of mediterrane focaccia
Verder nodig:
grote schaal
snijplank
Bereiding:
Was de ijsbergsla en laat het uitlekken of droog ze in de slacentrifuge. Snijd de bladen in reepjes.
Was de tomaatjes en halveer ze. Snijd een hele komkommer in plakjes of halveer de komkommer, schep het zaadvlees eruit en snijd de stukken dan in schijfjes.
Vul een grote schaal met de ijsbergsla, komkommer en tomaatjes.
Neem een ruim handje walnoten en verkruimel deze boven de schaal. Scheur de mozzarellabollen boven de schaal uit elkaar, met je (schone) handen mag!
Schenk een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over de salade, een scheut olijfolie en een scheutje balsamico azijn. Voeg zeezout en vers gemalen zwarte peper toe en hussel alles met je handen door elkaar.
Voeg als laatste de frambozen toe en hussel nog eens voorzichtig de frambozen door de salade.
Opdienen maar. Heerlijk met een focaccia uit de oven en wat smeersels. Eet smakelijk!
Geschikt voor 4 personen