Dit heb je nodig:
- 200 g zalm
- 200 g kabeljauw
- 2 el paneermeel
- 4 tl kappertjes
- 2 sjalotjes
- 1 spitskool
- 1 venkel
- 4 takjes dille
- 1/2 citroen
- 1 rode chilipeper
- 1 ei
- 2 tl mosterd
- 3 tl kerriepoeder
- crème fraïche
- 2 x 2 tl dille
- 2 tl bieslook
- zout en peper
- 2 x 1 el olijfolie of kokosvet
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- keukenmachine of staafmixer
- wokpan
- grillpan
- 2 x schaal
Zo maak je de visburgers en de spitskool/venkel ratatouille klaar:
- Snijd de chilipeper in de lengte open. Verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in dunnen ringetjes.
- Neem een schaal. Snijd de zalm en kabeljauw in stukken. Doe ze in de schaal of in je keukenmachine. Voeg daar het paneermeel, ei, de kappertjes, 1 sjalot, mosterd, dille, de rode peperringetjes en peper en zout naar smaak toe.
- Pureer of mix het geheel.
- Zet de grillpan met een beetje olijfolie of kokosvet op het vuur en verhit de pan.
- Maak van de vismix 3 tot 4 ballen en druk ze een beetje plat. Bak ze in de grillpan en zet het vuur tussen laag en middelhoog vuur.
- Snijd de venkel doormidden en snijd de harde middenkern er uit. Snijd de venkel in ringen. Snijd dan de spitskool in ringen. Verwijder hier ook de harde binnenkern aan de onderzijde.
- Zet de wokpan op een andere kookpit en verhit hier de olijfolie. Voeg dan de venkel en spitskool toe. Voeg kerriepoeder toe en peper en zout naar smaak. Zet het vuur lager en laat het geheel smoren (evt. met deksel erop).
- Doe de crème fraïche in een andere schaal en voeg hier wat dille, bieslook en een fijngesneden sjalotje toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveer de venkel en spitskool met een burger op een bord. Voeg een lepel van het crème fraïche sausje toe en schenk voor het serveren een halve dessertlepel Lovitran® per persoon.
Geniet van je maaltijd. Dit recept is voor 3 tot 4 personen.