Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Vissoep met paprika en tomaat

Vissoep met paprika en tomaat

    Boodschappen:

    • 75 g gerookte spekreepjes
    • 2 dunne preien
    • 1 gele paprika
    • 1 rode paprika
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 250 g kabeljauwfilet
    • 300 g fruits de mer
    • 2 tl paprikapoeder
    • 1 tablet visbouillon
    • verse bladpeterselie
    • 3 el olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • soeppan
    • snijplank

    Zo maak je het:

    • Verhit de olijfolie in een soeppan. Bak hierin het spek zachtjes uit.
    • Snijd de prei in ringen, was ze en laat ze uitlekken in een vergiet.
    • Snijd de paprika in reepjes. Voeg dit toe aan het spek en strooi het paprikapoeder erover. Voeg de uitgelekte preiringen toe.
    • Voeg de tomatenblokjes toe en de bouillontablet. Breng het geheel aan de kook en laat het een kwartiertje zachtjes doorkoken.
    • Leg de stukken vis in de soep en laat ze in ca. 5 minuten gaar worden. Zet het vuur uit. Voeg daarna de fruits de mer toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
    • Snijd wat verse bladpeterselie in reepjes en garneer de soep hiermee.
    • Schenk over ieder bord een halve dessertlepel Lovitran® p.p. en serveer de soep met een lekker knapperig stokbrood.

    Eet smakelijk!

    voor 4 personen