Boodschappen:
- 75 g gerookte spekreepjes
- 2 dunne preien
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 blik tomatenblokjes
- 250 g kabeljauwfilet
- 300 g fruits de mer
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tablet visbouillon
- verse bladpeterselie
- 3 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- soeppan
- snijplank
Zo maak je het:
- Verhit de olijfolie in een soeppan. Bak hierin het spek zachtjes uit.
- Snijd de prei in ringen, was ze en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Snijd de paprika in reepjes. Voeg dit toe aan het spek en strooi het paprikapoeder erover. Voeg de uitgelekte preiringen toe.
- Voeg de tomatenblokjes toe en de bouillontablet. Breng het geheel aan de kook en laat het een kwartiertje zachtjes doorkoken.
- Leg de stukken vis in de soep en laat ze in ca. 5 minuten gaar worden. Zet het vuur uit. Voeg daarna de fruits de mer toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Snijd wat verse bladpeterselie in reepjes en garneer de soep hiermee.
- Schenk over ieder bord een halve dessertlepel Lovitran® p.p. en serveer de soep met een lekker knapperig stokbrood.
Eet smakelijk!
voor 4 personen