Boodschappenlijstje:
1 rode ui
wat ronde wijn azijn of citroensap
2 uien
250 g verse bladspinazie
1 el geraspte verse gember
2 teentjes knoflook
24 vissticks uit de diepvries
3 el zonnebloemolie
2 el mosterd
2 tl zeezout (liefst flakker)
1 limoen
3 el vers gesneden koriander
1 tl chili flakes (naar smaak)
zout en peper naar smaak
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
snijplank
weckpot, lege jampot met deksel of mason jar
kom
bakpapier
rasp
knoflookpers
hapjespan
grote schaal
Bereiding:
Snijd 2 uur van te voren de rode ui in ‘halve maan’ ringen. Vul de weckpot met rode wijnazijn of vers geperst citroensap. Voeg de uiringen toe en sluit de deksel. Laat de uien intrekken.
Verhit de oven alvast voor op 200ºC. Pel de uien en snijd de uien ook in ‘halve maan’ ringen. Doe ze in een kom. Pers de knoflook er boven. Gebruik de achterkant van een theelepel om de schil van de gember los te maken en rasp deze dan boven de kom.
Als de oven op temperatuur is, leg een bakvel op de bakplaat en bak de bevroren vissticks goudbruin en crispy (ca. 20-25 minuten). Snijd de limoen doormidden. Snijd de koriander fijn.
Verwarm de zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de uien, het knoflook en de gember glazig (ca. 3 min.). Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes door bakken en blijf roeren, zodat het niet aanbrandt. Voeg de poster, het zout en de chili flakes toe. En voeg tenslotte de spinazie toe. Laat dit 2 tot 3 minuten mee bakken. Pak een halve limoen en pers het sap boven de pan uit. Blijf ondertussen het geheel goed doorroeren.
Haal de pan van het vuur. Haal de bakplaat uit de oven en breek de vissticks in 3 delen. Neem een schaal en doe daar het warme mengsel uit de hapjes pan in. Voeg dan de stukken vissticks toe en hussel het door elkaar. Voeg de koriander over het gerecht en garneer het gerecht tenslotte met de gemarineerde rode ui.
Maak het gerecht af met een halve dessertlepel Lovitran® p.p. om je dagelijkse hoeveelheid vitaminen en Omega-3 een boost te geven.
Eet smakelijk!
Geschikt voor 4 personen