Boodschappenlijstje:
500 g volkoren spaghetti of spelt spaghetti
8 wortelen, grof gesneden
700 g tomaten, in blokjes gesneden
2 gele paprika’s, in repen gesneden
1 teentje knoflook
1 ui, grof gesnipperd
blikje tomatenpuree
1 chilipeper, ontpit en fijngesneden
evt. toevoegen (kleine kipgehaktballetjes)
40 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 el olijfolie
1 bosje basilicum, fijngehakt
2 takjes peterselie, fijn gehakt
Italiaanse kruiden naar smaak
zout en peper naar smaak
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
snijplank
knoflookpers
vergiet
staafmixer of blender
pasta pan
hapjespan
Bereiding:
Fruit de ui in 1 el olijfolie in een hapjespan. Doe de wortelen en paprika erbij en laat het even stoven. Doe dan de tomatenblokjes, tomatenpuree, chilipeper en knoflook erbij en kruid het geheel met Italiaanse kruiden, peper en zout.
Laat het putje op laag vuur sudderen. Roer het regelmatig om.
Kook in een pan de spaghetti beetgaar. Giet de pasta af, laat het schrikken onder koud water en giet dan weer af. Zet de pan terug op heel laag vuur en laat het laatste beetje water verdampen.
Neem een soeppan en voeg hier de zonnebloem olie aan toe. Verhit dit op hoog vuur. Draai het vuur iets lager en fruit dan de ui. Pers het teentje knoflook uit en zorg dat het niet aanbrandt. Bestrooi het geheel met kerriepoeder en kurkuma en voeg de prei toe. Laat even sudderen.
Pureer de saus met een staafmixer of giet de inhoud in een blender en mix het tot een mooie zacht egale zonnige oranje saus.
Voeg wat blaadjes basilicum toe en schenk een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over je gerecht om dit van extra smaak, vitamine A, D3 en Omega-3 te voorzien.
Eet smakelijk!
Geschikt voor 4 personen