Voor 4 personen
Je hebt nodig:
- 1/4 watermeloen, in blokjes gesneden
- 125 g mozzarella, in plakjes gesneden
- Een handvol verse muntblaadjes, fijngehakt
- Een handvol verse basilicumblaadjes, fijn gesneden
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel Lovitran® levertraan (voor de dressing). Minder personen? Dan 1/2 dessertlepel p.p. rekenen
- Zout en zwarte peper naar smaak
Zo maak je het:
- Begin met het voorbereiden van de dressing. In een kleine kom, meng de extra vierge olijfolie met de Lovitran® levertraan. Roer goed door en zet opzij.
- Neem een grote serveerschaal en schik de plakjes mozzarella en de blokjes watermeloen erop.
- Strooi de fijngehakte munt- en basilicumblaadjes gelijkmatig over de watermeloen en mozzarella.
- Druppel de dressing over de salade. Zorg ervoor dat de dressing gelijkmatig verdeeld is over alle ingrediënten.
- Breng de salade op smaak met zout en zwarte peper naar wens.
- Serveer de watermeloensalade direct als een verfrissend voorgerecht, bijgerecht, of als lichte zomerse maaltijd.