Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Zalm in miso met courgettini

Zalm in miso met courgettini

    Je hebt nodig:

    • 1  courgette
    • 1  zakje miso
    • 500 g   zalmstaart, zonder huid
    • handje spinazie
    • 200 g   andijvie
    • bosje   groene asperges
    • 50 g   sesamzaadjes
    • 1 cm verse gember
    • teentje knoflook
    • 2  bosuitjes
    • 1 el   olijfolie 1 el   ketjap manis zonder suiker

    Verder nodig:

    • spiraalsnijder
    • snijplank
    • vergiet
    • hoge kom
    • aspergepan of hoge pan
    • wokpan

    Bereiding:

    • Snijd de kop en het eind van de courgette. Maak er met een spiraalsnijder sliertjes (courgettini) van.
    • Doe de courgettini in een vergiet.
    • Doe de miso, ketjap, uitgeperste teen knoflook en 35 g sesamzaadjes in een kom. Rasp de gember en doe dit erbij. Snijd de zalmstaart in blokjes en laat het in de marinade baden.
    • Snijd de harde uiteinden onderdaan de asperges af. Neem een aspergepan of ronde hoge pan en vul deze voor de helft met water met een snufje zout op het hoge vuur. Als het water kookt doe je de asperges er in. Laat het geheel ca. 10 minuten koken.
    • Zet een wokpan op het middelhoge vuur. Giet de marinade en zalm in de pan en bak dit, al roerend.
    • Voeg de spinazie toe en laat dit slinken.
    • Snijd de bosui in ringetjes en houd dit apart.
    • Maak intussen de borden op met een handje andijvie als bedje voor de zalm en courgettini.
    • TIP: * Vinden kinderen de courgettini niet lekker? Geef hen dan volkoren spaghetti. Kook dit volgens de aanwijzingen.
    • Giet het water van de asperges af over de courgettini in het vergiet. Laat de courgettini goed uitdruppelen.
    • Verdeel de courgettini over de 4 borden. Neem de vork van een slabestek en drapeer de courgettini in het midden van het bedje andijvie. Verdeel de asperges over de borden en leg dit aan de zijkant van de courgettini.
    • Verdeel de zalm en saus over de 4 borden. Leg de zalm boven op de courgettini.
    • Strooi voor het serveren de bosuitjes en rest van de sesamzaadjes over de borden.
    • Schenk nog een halve dessertlepel Lovitran® over het geheel voor een dagelijkse dosis Omega 3, Vitamine A en D. Heb je over het voorgerecht al Lovitran® geschonken? Sla het hier dan over. Een halve dessertlepel per persoon per dag is de aanbevolen dosering.
    • Eet smakelijk!