Boodschappenlijstje:
1 middelgrote ui
600 g wilde spinazie
250 g ricotta
75 g geraspte oude Goudse kaas 48+
1 tl gedroogde nootmuskaat
250 g warmgerookte zalmstukken
2 trostomaten
12 lasagnebladen
100 ml halfvolle melk
2 el olijfolie
snufje zout en peper
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
Ovenschaal, ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175ªC.
Snipper de ui en verhit de olijfolie in een hapjespan of wok. Fruit de ui op middelhoog vuur. Voeg dan de spinazie in delen toe. Wacht tot het geslonken is en vul de hapjespan tot alle spinazie geslonken is. Giet de pan af in een zeef en druk goed aan, zodat er zo weinig mogelijk vocht meer in het mengsel zit.
Schep de helft van de ricotta door het spinaziemengsel en voeg dan de helft van de geraspte kaas toe. Roer goed door elkaar. Breng het op smaak met wat nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verdeel de zalm in stukjes en roer dit door het mengsel. Snijd de tomaten in plakjes.
Verdeel het spinaziemengsel over de bodem van de ingevette ovenschaal. Verdeel 1/3 van de lasagnevellen over het mengsel. Vul dan weer 1/3 van het spinaziemengsel met 1/3 van de zalm.
Verdeel weer 1/3 van de lasagnevellen en herhaal het met de rest van het spinaziemengsel en de laatste lasagnevellen.
Klop de andere helft van de ricotta los met nog wat nootmuskaat, melk, peper en eventueel zout. Giet dit over de laatste lasagnelaag.
Verdeel de plakjes tomaat over de lasagne en bestrooi dan het geheel rijkelijk met de geraspte kaas. Bak in het midden van de oven de lasagne in 45 minuten goudbruin.
Serveer de lasagne met bv wat rucola en gele en oranje paprika. Giet daar een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over.
Eet smakelijk
Geschikt voor 4 personen