Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Zalm met honingkorst

Zalm met honingkorst

    Dit heb je nodig. Gebruik geen Lovitran® als je dit al in je voor- of bijgerecht gebruikt.

    • 4 zalmfilets
    • 3 eetlepels olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels gehakte dille
    • Lovitran® zuivere levertraan, 2 eetlepels
    • 2 eetlepels honing
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • sesamzaadjes

    Zo maak je het:

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat.
    3. Meng in een kom olijfolie, zout, peper, gehakte dille, Lovitran® zuivere levertraan, honing en knoflook.
    4. Bestrijk de zalmfilets met het glazuurmengsel en strooi wat sesamzaadjes over de geglazuurde zalmfilets.
    5. Bak de zalmfilets in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot de zalm gaar is en een goudbruin korstje heeft.