Boodschappenlijstje:
600 g zalmfilet zonder vel
500 g krieltjes
1 eiwit
1 el dijon mosterd
2 el gehakte dille
4 lente uitjes
125 ml zure room
2 el mayonaise
1 citroen
2 rijpe eetbare avocado’s
2 x 2 el olijfolie
roze peperbessen
broodkruim (of paneermeel)
zout en peper naar smaak
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
snijplank
keukenmachine of sterke blender
rasp
fruitpers
kookpan
koekenpan
Bereiding:
Snijd de zalm moten in stukjes en doe ze in de keukenmachine. Voeg daar het eiwit, de mosterd, het broodkruim en de dille aan toe. Mix het geheel tot een stevige pasta. Voeg eventueel wat extra broodkruim toe. Voeg peper en zout toe naar smaak en vorm burgers van de pasta. Laat dit een half uur in de koelkast opstijven.
Spoel de aardappeltjes goed schoon. Kook ze gaar in een kookpan met wat zout.
Snijd de lente uitjes in ringen. Maal de roze peperbessen fijn met de platte kant van een keukenmes. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Maak een dressing met 4/5 van het citroensap, de olijfolie, de lente uitjes en peperbessen. Voeg de zure room er aan toe en de mayonaise. Maak het geheel op smaak met wat geraspte citroenschil, peper en zout.
Halveer de avocado’s en pel de pit er uit. Snijd de avocado in schijfjes tot aan de schil. Maak de vrucht van de schil los en besprenkel ze met wat citroensap, zodat ze niet bruin worden.
Giet de krieltjes af en laat ze schikken met wat koud water. Giet dit ook weer af. Voeg het mengsel met de lente uitjes toe aan de aardappels en roer het goed in elkaar. Voeg hier een halve dessertlepel Lovitran® p.p. aan toe en meng het nogmaals door elkaar.
Verhit intussen in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de burgers in ca. 3 minuten per kant lekker bruin.
Serveer de aardappelsalade los van de burgers. Waaier de plakjes avocado per bord uit.
Genieten maar!
Eet smakelijk!
Geschikt voor 4 personen