Voor een borrelplank
Je hebt nodig:
- 4 plakken gerookte zalm
- 150 g roomkaas
- Verse bieslook, fijngehakt
- Verse dille, fijngehakt
- Sap van een halve citroen
- 1 eetlepel Lovitran® zuivere levertraan
- 4 grote aardappelen, julienne gesneden
- Olijfolie om te bakken
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie voor garnering
Let op: Lovitran® is geschikt voor personen van 6 jaar en ouder!
Zo maak je het:
- Meng in een kom de roomkaas, fijngehakte bieslook, fijngehakte dille, sap van een halve citroen en Lovitran®. Roer goed door tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
- Leg de plakken gerookte zalm op een schoon werkoppervlak en verdeel het roomkaasmengsel gelijkmatig over de plakken zalm.
- Rol voorzichtig de zalm op, beginnend aan de korte kant. Zorg ervoor dat de vulling goed is ingepakt. Plaats de zalmrolletjes in de koelkast terwijl je de aardappelen bereidt.
- Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de julienne gesneden aardappelen goudbruin en knapperig. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de zalmrolletjes uit de koelkast en snijd deze in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik.
- Leg de gefrituurde julienne aardappelen op een serveerschaal en plaats de zalmrolletjes er bovenop.
- Garneer met verse peterselie en serveer direct.