Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Zalmtaartje

Zalmtaartje

    Je hebt nodig voor 4 personen:

    • 250 g verse rauwe zalm
    • 150 g gerookte zalm
    • potje zalmeitjes
    • 1/2 venkelknol
    • 2 bosuitjes
    • 1 courgette
    • 1 rode paprika of 1 rode peper (voor de pittige eters)
    • 1 komkommer
    • 60 g zilveruitjes
    • 1 winterpeen
    • 5 eieren
    • 1 tl mosterd
    • 1 el witte wijnazijn
    • 2 citroenen
    • 120 ml zonnebloemolie
    • verse dille
    • zout en peper naar smaak
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • serveerring (ca 7 cm doorsnede)
    • kaasschaaf
    • garde
    • kom voor de mayo en 1 kom voor de vis en groenten
    • keukenpapier

    Zo maak je het:

    • Begin met het maken van de mayonaise: Scheid de eidooier van 1 ei van het eiwit. Klop de eidooier met de mosterd, witte wijnazijn, wat rasp van een citroenschil lekker luchtig. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.
    • Schenk beetje-voor-beetje de zonnebloemolie erbij. Blijf wel kloppen terwijl je schenkt. Blijf schenken tot je de dikte van mayonaise hebt bereikt.
    • Voeg dan wat sap van 1 citroen toe en eventueel nog wat peper en zout (als het nodig is).
    • Kook 4 eieren hard in ca 7 minuten. Laat ze afkoelen onder stromend koud water en pel ze.
    • Snijd dan de zalmfilets fijn in reepjes. Voeg dit toe in een andere kom.
    • Houd 1 tot 2 plakken gerookte zalm achter om te garneren.
    • Snijd de paprika in reepjes. Wil je het pittiger? Snijd dan de rode peper in fijne reepjes. Ontdoe de peper eerst van de zaadlijsten.
    • Snijd de bosuitjes in ringen. Hak de venkelknol in blokjes. Doe dit eveneens met de winterwortel en courgette.
    • Voeg ca 3 el zilveruitjes toe (naar smaak) en meng dit dan met de mayonaise totdat het lekker smeuïg wordt.
    • Voeg 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon en evt. nog wat zonnebloemolie naar smaak. Roer het goed door elkaar.
    • Zet het mengsel in de koelkast om te stijven.
    • Snijd nu met de kaasschaaf plakken komkommer in de lengte. Dep ze met wat keukenpapier.
    • Leg de serveerring op een schoon bord. Bedek de randen met repen komkommer en vul het binnenste met het zalmmengsel. Haal voorzichtig de ring er af.
    • Herhaal dit nog 3 keer met de andere borden.
    • Garneer de taartjes met een stukje gerookte zalm dat je hebt opgerold als een hoorntje. Vul het hoorntje met een theelepel zalmeitjes.
    • Halveer de eieren en leg deze bij de hoorntjes zalm.
    • Knip wat takjes dille en top je taartje af met wat dille, vers gemalen zeezout en peper naar smaak.

    Geniet van dit heerlijke lunchgerecht!