Voor 2 tot 4 personen
Je hebt nodig:
- 1 kopje quinoa
- 2 kopjes water
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, fijngehakt
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 1 kopje cherrytomaten, gehalveerd
- 1/4 kopje verse peterselie, fijngehakt
- 1/4 kopje verse munt, fijngehakt
- 1/4 kopje feta kaas, verkruimeld (optioneel)
- 1/4 kopje olijfolie
- 2 eetlepels vers citroensap
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p/persoon (ouder dan 6 jaar)
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je de salade:
- Quinoa koken: Spoel de quinoa af onder koud water. Breng de quinoa en water aan de kook in een middelgrote pan. Zet het vuur laag en laat sudderen, afgedekt, gedurende ongeveer 15 minuten of totdat al het water is geabsorbeerd. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Groenten bereiden: Snijd alle groenten en hak de kruiden fijn.
- Dressing maken: Meng in een kleine kom de olijfolie, citroensap, sinaasappelsap, honing, Lovitran® en Dijon mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Klop goed door elkaar tot het goed gemengd is.
- Salade samenstellen: Meng in een grote kom de gekookte en afgekoelde quinoa met de komkommer, paprika, rode ui, avocado, cherrytomaten, peterselie, en munt. Giet de dressing over de salade en meng goed door elkaar.
- Serveren: Garneer met verkruimelde feta kaas als je dat gebruikt. Serveer de salade koud of op kamertemperatuur.
Deze frisse en kleurrijke quinoa salade is perfect voor een zomerse picknick of barbecue. Geniet ervan!