Dit heb je nodig voor 4 personen:
- krop ijsbergsla
- 1/2 watermeloen
- 1 pak feta
- 2 rode paprika’s
- zakje pompoenpitten
- 1 komkommer
- zout en peper naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p. (6 jaar en ouder)
Verder nodig:
- slakom
- snijplank
- sla centrifuge of vergiet
- mes en lepel
Zo maak je het:
- Maak de ijsbergsla klaar: snijd de sla in reepjes, was de reepjes en laat ze uitlekken in een vergiet of sla centrifuge
- Snijd de uiteinden van de komkommer en snijd de komkommer dan doormidden en lepel het vruchtvlees eruit
- Snijd de komkommer in repen
- Ontdoe de paprika’s van zaadlijsten en snijd deze ook in dunne reepjes
- Verbrokkel de feta
- Snijd de halve watermeloen in 2’en. Snijd het vruchtvlees los van de schil en snijd het dan ik dikke chuncky stukken
- Doe de uitgelekte sla in de slakom. Voeg de gesneden komkommer en paprika reepjes toe en strooi de pompoenpitten door de sla
- Voeg dan de stukken watermeloen toe en schenk per persoon 1/2 dessertlepel Lovitran® over de salade
- Verdeel de salade over 4 borden en doe hier bv een lekker focaccia bij met echte boter met zeezout en je hebt een perfecte lunch.