Boodschappenlijstje:
2 stronken broccoli, grof gesneden
350 gram haloumi (Cypriotische schapenkaas, in koelvak van de supermarkt)
1/2 potje kappertjes
2 uien, in reepjes gesneden
2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden
2 theelepels zest (stukjes citroenschil)
1 hand organoblaadjes(grof gesneden)
6 eetlepels olijfolie
rucola en partjes citroen ter garnering
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Aanvullend kun je er reepjes doorregen spek of stukjes gerookte makreel gebruiken
Verder nodig:
1 bakblik
vel bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Haal het bakblik er van te voren uit en beleg dit met een vel bakpapier.
Meng de kappertjes, uien, rode pepers, zest en oreganoblaadjes met de olijfolie in een kom. Snijd de haloumi in grote repen.
Leg de brocolli en haloumi verdeeld over het bakblik en schenk met een lepel het mengsel over de brocolli en haloumi. Plaats dan het bakblik in het midden van de oven of grill en laat het bakken/grillen op de hoge stand tot dat de haloumi een mooie gouden gloed heeft (ca. 20/25 minuten). Pas op dat de brocolli niet verbrandt.
Voor het opdienen pers je wat verse citroensap over het gerecht en voeg je een 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p., schenkend over het hele gerecht. Je kunt het gerecht aanvullen met reepjes doorregen spek, stukjes gerookte makreel of forel of zo laten, zoals hier beschreven. Maak het gerecht af met rucola er om heen.
Geschikt voor 4 personen