Boodschappenlijstje:
3 pastinaak staken (ca. 390 g)
1 sinaasappel
1 prei
1 winterwortel
1 ui
takjes peterselie (krul)
2 groentebouillon blokjes
1 teentje knoflook
5 el olijfolie
3-4 el geraspte kaas
1.200 ml water
zout en peper naar smaak
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
snijplank
soeppan
fruitpers
knoflookpers
staafmixer
Bereiding:
Maak de groenten schoon.
Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Schil de pastinaak en wortel en snijd ze in kleine stukjes. Snijd het witte deel van de prei in ringen. Hak de peterselieblaadjes fijn en houd deze apart. Was, boen en rasp de schil van de sinaasappel. Snijd ze doormiddelen en pers ze uit en vang het sap op.
Verhit 2 el olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook hierin tot de ui glazig is (ca. 3 min.). Fruit de prei ca. 1 minuut met het uienmengsel mee. Voeg dan 1.200 ml koud water toe en breng het aan de kook.
Voeg vervolgens de bouillonblokjes toe, de pastinaak, de wortel en laat dit afgedekt zo’n 10-12 minuten zachtjes koken tot de pastinaak gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de sinaasappelsap en de sinaasappelrasp toe aan de soep. En voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel de soep over 4 kommen. Voeg de peterselie toe en wat gerapte kaas. Schenk voor het serveren een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over de 4 kommen uit.
Eet smakelijk!
Geschikt voor 4 personen